Immanuel-benadering

Immanuel-benadering geeft een veranderd Leven

Immanuel-benadering een eenvoudige manier om ons bewustzijn van Gods tegenwoordigheid te vergroten, zowel in onze gedachten als in ons praktische leven. Deze methode bestaat uit drie delen.

  1. Interactieve dankbaarheid
  2. Het opschrijven van onze indrukken en gedachten (rijmend met God)
  3. Het hardop (voor)lezen van ons dagboek

Er zijn meer redenen om ons bewustzijn van Gods actieve tegenwoordigheid in ons leven te vergroten. De beste reden is wel de leiding en vriendschap die we ontvangen van God als we voortdurend ‘inchecken’ bij Hem. Andere voordelen zijn genezing van emotionele wonden, verbeteren van ons karakter en bouwen van een gemeenschap. De principes die we gebruiken worden uitgelegd aan de hand van Bijbelse waarheden die betrekking hebben op de relatie met God en aan de hand van de kennis van ons brein met betrekking tot het verbeteren van ons bewustzijn. Een meer bewuste verbinding met God leidt ons naar duidelijker weten wie we kunnen worden.
“Ik”, mijn identiteit, wordt gevormd door wie ik liefheb en door de pijn die ik vermijd. De liefde die ik nastreef en pijn die ik vermijd concurreren vaak in mij, wat is het  sterkst; de liefde of de angst of de pijn.
Als kind van God weten we dat “God liefde is”(1 Joh. 4:8) en dat “volmaakte liefde de angst verdrijft”(1 Joh. 4:18). Maar dit weten heeft vaak weinig invloed op ons dagelijks leven. Onze zorgen over of iemand boos op ons is “verdrijft” vaak onze liefdevolle gedachten. Wat als we je kunnen laten zien hoe je interactie met God kunt hebben op een absoluut intieme en krachtige manier die je leven van binnenuit veranderd?
Dit proces kun je heel snel leren en de meeste mensen ervaren veranderingen vanaf de eerste keer dat zij beoefenen. Het volgen van een eenvoudige volgorde helpt om een natuurlijk en veranderend gesprekken met God te ontwikkelen.

Deze volgorde is te vinden op de pagina :
https://joyfuljourney.nl/immanuel-dagboek-oefening-2/

De Immanuel-benadering is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • op het geloof dat God altijd bij ons is en altijd aanwezig is geweest. Doordat we daar niet bewust waren zijn de meeste herinneringen van ons leven onvolledig. Daardoor zijn de interpretaties van ons leven verwrongen, ervaren we pijn en worden we beroofd van vrede.
  • op het geloof dat God altijd in staat is ons leven te sturen en te beïnvloeden. We zijn helaas  niet altijd in staat om Zijn aanwezigheid waar te nemen. En zelfs wanneer hij actief aanwezig is herkennen we dat vaak niet.
  • dat het moeilijk is om van Gods aanwezigheid bewust te zijn door een opeenstapeling van levenservaringen waar we niet bewust waren van Zijn aanwezigheid. Wanneer deze herinneringen worden  gecorrigeerd /genezen zijn we beter in staat zijn om Zijn aanwezigheid waar te nemen en te herkennen wanneer Hij tot ons spreekt.
  • dat we Gods aanwezigheid het beste waarnemen in die gebieden (dat zijn herinneringen voor het centrale zenuwstelsel) waar we de meeste tijd met God hebben doorgebracht. Deze herinneringen weerspiegelen de momenten waarop we de beste relatie met God hadden. We zullen de meeste pijn en verwarring hebben op die plekken waar we in het verleden geen tijd hebben besteed aan een relatie met God. Daarom moeten we in de momenten van onderzoek en genezing beginnen door terug te keren naar de tijden en herinneringen waarin we God het beste kennen. Vanuit deze goede herinneringen kunnen we de moeilijke herinneringen waar we Gods aanwezigheid missen beter onderzoeken.